Aleksandra Gaca ontwerpt innovatief geweven textiel. Ze creëert producten, installaties en andere textiele oplossingen voor bekende merken, architecten, producenten en instellingen. Met haar creaties vertaalt zij de identiteit, wensen of interesses van haar klanten naar een geweven vorm. Haar werk wordt toegepast in interieurs, architectuur, mode en kunsttentoonstellingen en is zowel zeer esthetisch als bijzonder functioneel op het gebied van isolatie en akoestiek. Gaca is een pionier op het terrein van driedimensionaal geweven textiel. Ze begon haar carrière twintig jaar geleden en ontwikkelde zich tot een expert in het ontwerp, produceren en gebruik ervan. De combinatie van experimentele weeftechnieken en een sensuele benadering van materiaal, kleur en patroon is kenmerkend voor haar stoffen. Tijdens het productieproces maakt Gaca gebruik van zowel eeuwenoude ambachten als de meest innovatieve technologie. Soms maakt zij een eerste ontwerp bijvoorbeeld op een handweefgetouw om het resultaat vervolgens te vertalen naar een concept voor industriële machines. Haar innovatieve textielontwerpen zijn bekroond met meerdere internationale prijzen. Gaca is geboren in Lodz, Polen. Ze woont en werkt in Delft, Nederland.

 

Ontwerp: Studio Matusiak, Paulina Matusiak
Fotografie: Renault, Hotel The Fritz, The Invisible Party, W Amsterdam Hotel, Stijn Kriele, Aleksandra Gaca, Casalis, Guido Smit, Studio Matusiak & Eddy Wenting Photography, Jola Wilczek
Omvang: 32 pagina’s
Oplage: 1.000
Formaat: 160 x 230 mm
Technische bijzonderheden: 1/0 eenzijdig zilver folie (alufin special), opwaartse preeg (patroon voor-en achterzijde omslag).