Uitgelicht
mei 2022

'Momentum of Light' bekroond met een Wood Pencil op de D&AD Awards!

Ontwerpbureau Haller Brun, fotograaf Iwan Baan en Architect Francis Kéré hebben met het boek Momentum of Light voor het bedrijf Zumtobel Group een 'Wood Pencil Award' gewonnen. De prijs, uitgereikt door Design & Art Direction (D&AD), is voor boekdesign van cultuur, kunst en design boeken. 

april 2022

Please [Don't] Touch Palermo 2022

april 2022

Acht titels genomineerd bij De Best Verzorgde Boeken!

februari 2020

robstolk verhuist met nieuwe drukpers naar Gyroscoopweg 80

We verlaten ons pand aan de Mauritskade en verhuizen van Oost naar West Amsterdam per [datum]. Op de nieuwe locatie hebben we ruimte voor onze grotere drukpers met maar liefst vijf kleurtorens. Ons nieuwe adres staat op de thuispagina van de website!

februari 2020

robstolk nu ook op Instagram

maart 2019

Archeologieboek 'Spul' verkozen tot 'Best Book Design from all over the World'!

"Het boek Spul, over de bodemvondsten die werden gedaan bij het aanleggen van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam, is op het ogenblik het mooiste ter wereld. Dat vinden ze althans bij de Stiftung Buchkunst Leipzig, waar ze al sinds 1963 jaarlijks het mooiste boek aanwijzen. De internationale jury koos uit 600 inzendingen uit 34 landen." Bron: Het Parool

13,000 vondsten in 600 pagina's van 36,5 x 24,3 cm. Dat is Spul (Stuff), ontworpen door Willem van Zoetendaal, met beelden van Harold Strak, en een inleiding van stadsarcheoloog Jerzy Gawronski die tevens de opgravingen documenteerde. Gedrukt in 2018. 

juli 2016

50 jaar robstolk wordt gevierd!

hier een kort stukje over rob stolk die 50 jaar geleden zijn drukkerij begon. Amsterdamse historie. 

januari 2003

Tanneke Janssen en Jacqueline van As nemen drukkerij Rob Stolk over

januari 1976

Amsterdamse provo drukker Rob Stolk sticht 'Drukkerij Rob Stolk BV'