De Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek werd in 2001 ingesteld bij het 55-jarig bestaan van Witteveen+Bos. De prijs is bestemd voor een beeldend kunstenaar, die in zijn/haar werk de disciplines kunst en techniek op een bijzondere manier verenigt en voor wie techniek dus veel meer is dan een instrument.

Waardering

Met de prijs geeft Witteveen+Bos blijk van haar bijzondere waardering voor de creativiteit, die zowel in het werk van de ingenieur als in het werk van de kunstenaar een grote rol speelt en die noodzakelijk is om vernieuwing tot stand te brengen. De prijs bestaat uit een bedrag van vijftienduizend euro, een publicatie in boekvorm over de bekroonde kunstenaar en een expositie in de Bergkerk in Deventer. De prijs wordt toegekend door een onafhankelijke jury en de prijsuitreiking vindt jaarlijks in november plaats in Deventer.

Zoro Feigl wint Kunst+Techniek-prijs 2018

De zeventiende winnaar van de Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek is kinetisch kunstenaar Zoro Feigl. Feigl is gefascineerd door de manier waarop de dingen werken zoals ze werken, waarom iets beweegt zoals het beweegt. Met gebruikte bouwmaterialen, industriële motoren, plastics en staal, bouwt hij machines die schijnbaar voorspelbaar gedrag vertonen maar toch telkens blijven verrassen. Enkele van deze machines zullen te zien zijn in de solo-expositie die Feigl inricht in de Deventer Bergkerk ter gelegenheid van het winnen van de Kunst+Techniek-prijs. Lees meer op de site van de Kunst+Techniek-prijs