Dit is een overzicht van de drukkerij. Zoek met je muis en vind uit hoe het werkt.

Warmteterugwinsysteem

De pers genereert warmte tijdens het drukken. Dankzij het warmteterugwinsysteem gaat deze warmte niet verloren maar wordt gebruikt om de ruimte te verwarmen. 

Akoestische panelen

Deze panelen hangen in de hele drukkerij en het kantoor om hinder van geluid in de drukkerij tegen te gaan. Naast panelen gebruiken we hiervoor ook stoffering. 

Kleine snijmachine

Onze Polar 92.

De achterkant van de drukpers

De drukker staat achter de pers, oftewel bij de uitleg. De voorkant noemen we de inleg omdat daar het papier ingevoerd wordt.

KBA Rapida 106 HR-UV

Onze KBA 106 HR UV is geen gewone drukpers; het is onze droompers, onze alleskunner. Met zijn uitzonderlijke capaciteiten en precisie kunnen we de meest uitdagende projecten aanpakken en tillen we uw drukwerk naar een hoger niveau.

Oud papier

Oud papier wordt wekelijks opgehaald en hergebruikt voor nieuw papier. 

Papiermagazijn

Hier ligt papier dat besteld is voor de klant. Daarnaast hebben wij ook restanten op voorraad. Restantpapier leveren wij aan scholen, crèches en kunstacademies. We bieden ook de mogelijkheid aan klanten om overgebleven vellen te gebruiken voor hun gewenste drukwerk.

Fotostudio

Hier doen we de fotografie voor onze socials, zoals Instagram en LinkedIn. We focussen daarbij zowel op de inhoud van het boek als de esthetische ervaring.

Wentelteefje

Oftewel, stapelkeerder.

Speedmaster 52

Hier kan je zien waarom we de speedmaster ook wel de kleine offsetpers noemen. Hierop produceren we klein formaat drukwerk met PMS inkten, maar full colour gaat naar de KBA.  

Control panel

Hier gebeurt de communicatie tussen de pers en de drukker. Op het scherm kan de drukker gegevens lezen en invoeren en zo de pers afstemmen. Dit geldt onder andere voor het meten, controleren en reguleren van bijvoorbeeld de inkt-vocht balans en de pers op kleur houden. Daarnaast kan je het vel bekijken onder de daglicht lamp. Het is eigenlijk de cockpit van de pers. 

Degel

Hier staat onze degel, een Heidelberg die al lang meedraait in de grafische industrie. Degene die hier staat afgebeeld, gebruikten wij alleen voor stansen, rillen en pregen. Onze laatste versie heeft tevens een inktwerk, waardoor we hier óók op kunnen drukken tot 25 x 35cm. 

Klaar voor vertrek

In deze luchtsluis wordt al het drukwerk klaargezet voor verdere verwerking. 

De ronde boekenkast

Een fantastische gift van onze partner Wifac. We gebruiken deze comfortabele kast voor de boeken die wij meegeven aan klanten en bezoekers van de drukkerij. 

Grote snijmachine

Onze Perfecta 132 (uit 2020) met max. snijformaat van 1320 mm breed.

Kleine snijmachine
KBA Rapida 106 HR-UV
Papiermagazijn
Speedmaster 52
Warmteterugwinsysteem
Akoestische panelen
De achterkant van de drukpers
Oud papier
Control panel
Degel
Fotostudio
Wentelteefje
Klaar voor vertrek
De ronde boekenkast
Grote snijmachine