robstolk is een drukkerij in Amsterdam die het hoogste segment van de grafische markt bedient. Met veel liefde maakt het team mooi en creatief drukwerk, van verpakkingen tot boeken, huisstijlen tot folders. Opdrachtgevers zijn onder andere kunstenaars, fotografen, business to business, musea, uitgeverijen en vormgevers, nationaal en internationaal.

 

makers
Toen wij, Jacqueline van As en Tanneke Janssen, de drukkerij in 2003 overnamen was robstolk al een drukkerij die bekend stond om kwalitatief goed en mooi drukwerk, en deze traditie houden wij in ere. We begrijpen dat goedkope massaproductie vaak wordt toegepast en soms zelfs noodzakelijk is, maar voor ons is dat geen optie. Wij zetten ons in om uitzonderlijke producties te maken – geen doorsnee, maar kwaliteit. We willen trots zijn op wat we maken.

kwaliteit
Er is bij ons heel veel speelruimte, ruimte om creatief te zijn. We krijgen soms vragen waar we niet direct een antwoord op hebben, maar waar we wel heel graag een antwoord op willen geven. Zoals drukken op zwart papier. De pers kan dat, maar kunnen we er dan ook iets van maken dat goed is? Dan begint een zoektocht: uitproberen, testen, en weer uitproberen. Uiteindelijk lukt het, en is het resultaat ontzettend bijzonder.

Kwaliteit kun je niet altijd zien of uitleggen, maar je kunt het wel voelen. Dat geldt ook voor drukwerk. Je weet gewoon of het wel of niet mooi is, en dat verschilt van de technische uitvoering. Waar het ons om gaat is dat we weten of het als geheel goed is, en dat je er trots op kunt zijn. Dat maken we samen, vanaf het eerste gesprek, tot aan het eindresultaat.

Tekst is gebaseerd op een interview door 
Annemieke Mintjes.